Eerste 2 daagjes - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Suzan Huisman - WaarBenJij.nu Eerste 2 daagjes - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Suzan Huisman - WaarBenJij.nu

Eerste 2 daagjes

Blijf op de hoogte en volg Suzan

20 September 2007 | Suriname, Paramaribo

Paramaribo here I am;)!!! Jaaa eindelijk zit ik dan in Suriname waar ik de komende 4 maand nog wel ff blijf!!!

Nog ff mn vertrek:
Om half 8 al van huis vertrokken om richting schiphol te gaan..wat een ellende...vet vroeg, grote files, harde regenbuien en op schiphol een superlange rij bij de incheck balie!! Uiteindelijk om 11.10 ingecheckt en gelijk door naar de douane...dus moest echt heel snel afscheid nemen van mams, chris en san (superleuk dat je er was!!!) Ik was toch wel beetje zenuwachtig en zag best op tegen de vliegreis....maar goed na 9 uur in het vliegtuig, tussen 2 mannen, te hebben gezeten landen we op Tobago!! We hadden best wat last gehad van turbelentie en ik als vliegheld zat de hele weg met klamme handjes en een hrd kloppend hart in mn stoel haha!!
Maar uiteindelijk landden we om 19.00 uur Surinaamse tijd in Paramaribo (5 uur vroeger dan bij jullie)
Mn koffer was er echt snel en heb ik gewacht totdat Fenneriek en Debora met hun taxichauffeur me op gingen halen!! Duurde ff, ach ja zoals het in Afrika TIA was is het hier toch ook echt Suriname...chill relax!!;)

Na anderhalf uur rijden kwamen we bij mn huissie aan, er wonen hier allemaal meiden die vrijwilligers werk doen. Ik werd vriendelijk ontvangen en nog ff gekletst en toen lekker mn bedje ingedoken!!

Gister had ik om 9 uur gesprek met mijn stagebedrijf dus moes natuurlijk op de 1 of andere manier in het centrum zien te komen... Nu leek mij lopen niet de beste oplossing dus heb ik maar ff taxi geregeld ( zijn hier echt goedkoop)

Andy (baas/stagebegeleider) is echt superaardig en zie het ook echt zitten om daar 4 maand te blijven! Maandag begin ik en werk 4 dagen van 10 tot 5 en 1 dag vrij voor mn scriptie!

Na het gesprek gelijk een fiets gehuurd, nog ff langs debora geweest want moest toch de weg terug gaan vinden !!! en gloof mij.. tis hier echt 1 groot doolhof en dikke chaos met verkeer! Links rijden, voorsorteren, 1richtingswegen! Dus na vet lang door de stad te hebben gecrosst, deb 4x gebeld met waar ik nu heen moest, heb ik mn huisje terug gevonden!! Moet zeggen, tijdens die fietstocht is mn ego wel omhoog gestegen...je hoort hier niets anders dan pssst psst of schatje..!!Wel grappig!!

T is hier trouwens onwijs warm..zweet niet vaak maar had gister toen ik thuis kwam toch echt zin in een koude douche. Kwam goed uit...want we hebben hier alleen koud water;)En mn gezicht en schouders zijn al redelijk verbrand..dom dom dom had me gewoon moeten insmeren maja!

Toen nog ff met fen geluncht bij Zus en Zo, guesthouse en gezellig eettentje, waar Lizet stgae loopt en savonds met lizet, deb en fen naar een filmavond geweest en nog ff wat gedronken bij t vat..terrasje!! Was gezellig!!

Zou vandaag eigenlijk naar Brownsberg meegaan op trip, maar dat gaat volgende week gebeuren aangezien Andy vandaag niet meekon dus vandag nog ff relaxe!!

Nou lieve mensen...dit was het ff...maar er voglt snel weer een update van mn avonturen hier en natuurlijk foto's!!

Dikke kus!!!!!

• 20 September 2007 - 14:01

Fabienne:

Hey meis!

Leuk al zo snel een berichtje van je:) Fijn dat je een goede vlucht hebt gehad en goed bent opgevangen. Ik blijf je natuurlijk volgen ;)

Kus

• 20 September 2007 - 15:03

Debora:

Ff wennen he die hitte, maar went snel hoor!!

Ik wacht op m'n broodje die je zo komt brengen ;-)

Geniet van je meloensap!!

Kus Deboor

• 20 September 2007 - 16:42

Christian:

Nou volgens mij heeft mevrouw t al wel goed naar dr zin!gelukkig maar! T wachten duurt nu trouwens alleen nog maar langer.. *zucht* maar goed, nog 17 dagen!!

Kusje

• 20 September 2007 - 19:28

Fabienne:

Hi Suus!
    Weet je nu ook welk berichtje van welke Fab is?? haha
    gelukkig heb je de vlucht goed doorstaan en je eerste dagen ook!
    have fun,
    Dikke kus
    aju en hennig an! (nu weet je t wel toch??)

• 20 September 2007 - 20:15

Diny Verwer:

fijn dat de vliegreisreis goed gegaan is, mama vertelde al dat 't een hectische reis was dinsdagmorgen, balen al dat verkeer!

't begin is er weer, suzan en 't klinkt goed!

kun je niet een beetje van die hitte naar ons sturen?

groetjes uit 't Twentse land

Diny

• 20 September 2007 - 21:45

Naomi:

Hey Suus,

Zo zal ook maar meteen iets op je site zetten he;).. haha

Maar klinkt leuk en errug bekend!! Aruba is ook wel beetje zo, verkeersregels?? Wat zijn dat?? haha

En dat zweten gaat wennen hoor, alleen die koude douche sochtends.. niet echt hoor..

Geniet ervan en zal je site wel even in de gaten houden!!

Kus kus Naomi

• 21 September 2007 - 10:30

Ebbers:

Heey Suus!

Zo te lezen ga jij je daar prima op je plek voelen, das mooi. Ik blijf (indien het voor mij mogelijk is ;)) je site zeker volgen! We houden contact. kus

• 21 September 2007 - 11:43

Scal:

Hej suus,
    Haha je blijft dat vliegen eng vinden he! weet nog wel dat we naar spanje gingen en jij maar de hele tijd zeggen dat het niet eng was.. uiteindelijk hadden we van rol gewisseld haha. Fijn dat je stage zo leuk is! En je hebt dus ook je nieuwe sport ontdekt? fietsen :P Heel veel plezier nog en ik hoor van je! Dikke knuf!

• 21 September 2007 - 12:53

Sylvie:

heey meis,

echt super alweer je eerste verhaal!!ben nu wel beetje jaloers op je hoor!! nou meis, heel veel plezier nog...\

liefs

• 21 September 2007 - 13:30

Carlijn:

zozo klinkt al weer goed!! Leuk man...ik bend ruk bezig met nieuwe stage in amsterdam! Kus van uit het herfstachtige nederland...Kus

• 21 September 2007 - 14:43

Jacolien:

hey suus,

Goed om te horen allemaal!! ben blij dat et je leuk lijkt bij Andy. Kheb em al even gemaild of ie goed voor je wil zorgen haha. Geniet er lekker van, voor je et weet is et weer over en krijg je zeker heimwee!!! groetjes aan de rest.

• 21 September 2007 - 16:35

Debora:

Nou dat eten ziet er uit als kots! Maar mensen geloof mij:
    Dit is het echt het beste recept a la Debora, meer komt er gewoon niet uit!

Het was nog wel te eten ook!

XXX

• 21 September 2007 - 16:55

Mam En Pap:

Zo Suzan wat een mail alweer. Leuk he?
    Je zit in een super mooi huis en wat is ie mooi ingericht wat ik zo op die foto zag.(en zo lekker opgeruimd!!!) Houden zo, laat je van je beste opruimkant zien! Dikke kus mams

• 22 September 2007 - 09:37

Saskia:

Hee Suus!

Ben blij dat het allemaal zo goed bevalt daar! en superjaloers op het mooie weer!! ik word superchagerijnig van nederland! Veel plezier daar! kus

• 25 September 2007 - 21:35

Charlotte:

Jongedame, wil jij wel heel snel je site even updaten!!?? Ik wacht met smart op al die spannende verhalen!!;)
    Kus